Képességvizsga: négy iskolában ötös átlag alatt

Képességvizsga: négy iskolában ötös átlag alatt

Szerdán nyilvánosságra hozták a nyolcadikosok képességvizsgájának eredményeit. A legeredményesebben a Csiky Gergely Főgimnázium diákjai szerepeltek, a 21 vizsgázó átlageredménye 7,55, a legjobb átlagjegy is itt született: 9,30, amivel az illető diák a 124. a megyei rangsorban, és ezzel a legsikeresebb magyar nyolcadikos. Tavaly a legjobb magyar diák, szintén csikys, az 54. helyen volt a megyei rangsorban 9,63-as átlaggal.

Abban a sorrendben, ahogy a portálon megjelennek az iskolák:

Az Aurel Vlaicu Általános Iskolában 8 magyar diák vizsgázott, átlagjuk 6,63, a legjobb zárójegy 8,60.

Megyei rekordot produkált a Zimándújfalvi Móra Ferenc Általános Iskola, ahol egy diák iratkozott be vizsgára, de a megmérettetésen nem jelent meg.

Az Ágyai Olosz Lajos Általános Iskolában 7 tanuló vizsgázott, átlagjuk 4,53, a legmagasabb végeredmény 5,15 volt, az összes többi diák ötös alatti átlagot ért el.

A legrosszabbak a Kisjenő-Erdőhegyi Általános Iskola magyar diákjainak eredményei: a legjobb jegy 3,71 volt, az öt vizsgázó átlaga pedig 2,88. Itt például, még a magyar nyelvnél sem sikerült senkinek megugrania legalább az ötöst.

A Kisiratosi Páter Godó Általános Iskolában hatan vizsgáztak, a legjobb eredmény 8,31, az átlag 5,45.

Simonyifalván a Simonyi Imre Általános Iskolában szintén hatan vizsgáztak, a legjobb eredmény 7,20, az átlagjegy pedig 4,8.

Nagyzerinden a Tabajdi Károly Általános Iskola kilenc nyolcadikos megmérettetésének adott helyet, a legjobb eredmény 8,18, az átlag 6,56.

A Majláthfalvi Általános Iskolában heten vizsgáztak, a legjobb diák 7,96-ot ért el, az átlagjuk 5,97.

A Pécskai 2-es sz. Általános Iskola 13 vizsgázó diákja sem érte el az ötös átlagot (4,82), a legjobb záróeredmény 7,00-es.

Categories: Aktuális, Slider