Pécska Város Napjai

Pécska Város Napjai

SZERDA, MÁJUS 10.

18:00 – a Függetlenség és a Királyság Napjának megünneplése, klasszikus zenével. Meghívottak: Nicoleta Brola szoprán, Carmen Stettner zongorista, Florin Mihai Gherghel hegedűművész (városháza díszterme)

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 11.

18:00 – Városnapok Kupa minifutball bajnokság (a nagy sportterem műfüves pályája)
18:00 – A „Repülés a szivárvány felé” című román verseskötet bemutatója, szerző: Eugenia Ponta Pete (városháza díszterme)

PÉNTEK, MÁJUS 12.

10:00 – „Păstrători de Tradiții” regionális folklórfesztivál és verseny gyermekek részére. Az esemény felvonulással kezdődik a központi ortodox templom és az I. Mihály király tér között

18.00 – Városnapok Kupa minifutball bajnokság (a nagy sportterem műfüves pályája)
19:00 – Magyar népzene és néptánc a pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes csoportjaival és meghívottaikkal: a budapesti Sergő zenekar, a Csanádpalotai Hagyományőrző Néptáncsoport, a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület citerazenekara.

21:30 – Élő koncert: VASTAG CSABA és zenekara

23:00 – Utcabál a Kisperegi Roulette zenekarral

SZOMBAT, MÁJUS 13.

17:00 – A helyi tanács ünnepi ülése (a polgármesteri hivatal díszterme)

18:00 – Városnapok Kupa minifutball bajnokság döntői (a nagy sportterem műfüves pályája)

19:00 – 23:00 – Miss Pécska szépségverseny

A szünetekben: moderntánc és könnyűzene a Pécskai Gyermekklub fiataljainak előadásában, könnyűzene Iunia és Janik Adina előadásában, román néptáncok a pécskai Păstrătorii Tradiţiei Néptáncegyüttes előadásában

22:30 – A szépségverseny győzteseinek díjazása

23:00 – Élő koncert: NICOLE CHERRY és zenekara

24:00 – Szabadtéri diszkó.

Az est műsorvezetője: Lovas Zoltán

VASÁRNAP, MÁJUS 14., 18:30 órától kezdődik a téren a Roma Kulturális Fesztivál, ahol fellépnek pécskai gyermekek, az Arădeana, Junii Timişului és a Păstrătorii Tradiţiei néptáncegyüttesek, utánuk következik SANDU CIORBĂ és zenekara (21 órától), majd JADOR és zenekara (22 órától). Az estét tűzijáték zárja, 23 órakor.

Az eseményre a „Romák befogadása és képességfejlesztése” elnevezésű pályázat keretében, amelyet az EGT Alap „Helyi fejlesztés, szegénység leküzdése és a romák befogadásának növelése” program 2014-2021 keretében valósítunk meg (Izland, Liechtenstein, Norvégia).

*Az eseményekre a I. Mihály király téren kerül sor, kivéve azokat, amelyeknél fel van tüntetve a helyszín. A koncerteket élőben közvetíti a Rádió Zestrea – Pécska TV, a Facebookon.

Sinka Pál

A teljes program:

Categories: Életstílus, Főoldal-5