Engi Márta a Búzavirág Egyesület új elnöke

Engi Márta a Búzavirág Egyesület új elnöke

Generációváltás történt a pécskai Búzavirág Egyesület szerda délutáni tisztújító közgyűlésén, mivel az eddigi vezetőség hat év után nem kívánta folytatni.
Bartok András leköszönő elnök elmondta: 2008 óta minden tőlük telhetőt megtettek, bár voltak hullámvölgyek is. „Ez egy amatőr csoport, ahol mindenkinek helye kell legyen. A létszám szerencsére jó, de nem bánjuk ha tovább növekszik, a pénzügyi háttér pedig biztosított” összegezte, majd megköszönte a jelen lévő RMDSZ-es tanácsosoknak, Kocsik Imrének és Zágoni Szabó Andrásnak, a polgármesteri hivatalnak és helyi tanácsnak, Bacsilla Sándor igazgatónak és a 2-es számú Általános Iskola jelenlegi vezetőségének és persze valamennyi szülőnek és támogatónak.
Jelenleg a Bojtocskának 19, a Kis Bolgárkának 21, a Nagy Boglárkának 22, a Búzavirág csoportnak pedig 18 tagja van, évente több nagyszabású eseményt szerveznek, tánctáborban is részt vesznek, nyáron szinte minden hétvégén érkezik meghívás fellépésre itthonról és a határokon túlról is.
A táncoktató szerepét jelenleg a Nagyvárad Táncegyüttes hivatásos táncosa, Forgács Zsombor tölti, aki szabadidejében, szombatonként a Bihar megyei Borsból jön el Pécskára.
Dancu Angéla eddigi alelnök érzelmes beszédben foglalta össze a vezetőség, egyben a szülők állandó feladatait, a táncos ruhák rendben tartásától, a fellépések lebonyolításáig.
Ezután kötetlen beszélgetés keretében vitatták meg a lehetséges utódokat, kiemelve, hogy ez nem teher, hanem feladat a közösségért és a vezetőség baráti csapatként kell együtt dolgozzon.
A közgyűlésen részt vevő több, mint 40 tag pénztárosnak újraválasztotta Sisa Edithet, az új titkár Ordódi Szidónia, az eddigi egy helyett pedig két alelnök lesz: Kecskés Irénke és Szép Zita személyében. Az új elnökségi tagok Ludmaj Anikó, Kurunczi István, Ţâmpu Mária és Bartok Deborah (utóbbi az aktív táncosok képviseletében).
Engi Márta csak azzal a feltétellel vállalta el az elnökséget, ha a vezetőség többi tagja is aktívan kiveszi a részét a munkából, majd megköszönte a bizalmat.
Az alapszabályzat szerint a mandátumok két évre szólnak.
A jelenlévők megszavazták a tagsági díj megemelését havi egy lejről kettőre.

 

Sinka Pál

 

 

Categories: Életstílus, Slider