Hangos-buli. Bemutatkozott az A13 Egyesület magja

Hangos-buli. Bemutatkozott az A13 Egyesület magja

Fergeteges bulin ünnepelték meg április 1-jén, szombaton este, a Jelen Ház nagytermében a Hangos Rádió 2. születésnapját.

A hajnalig tartó rendezvény megnyitóján a résztvevők megismerkedhettek többek között az aradi A13 Egyesület vezetőivel, az egyesület „magja” első ízben mutatkozott be a nagyközönség előtt.

Az eseményt Molnar Mihai, a Hangos Rádió igazgatója és társtulajdonosa nyitotta meg, maga mellé szólítva a Hangos Rádió működtetésében fontos szerepet vállaló A13 tagjait.

Az egyesület legelőször a 2021. évi Aradi Magyar Napok keretén belül tűnt fel színes programjaival, vezetői azonban inkább a háttérből irányították a munkát, mindeddig együtt nem volt alkalmuk kiállni a nyilvánosság elé.  

Bartis András (elnök), Matekovits Alpár, László Ferenc, Pandek Péter, Szilágyi Orsolya, Andrejkovits Zoltán, Szabó Róbert, Mihălțian István, Lészay Zsolt, Molnar Mihai – ők a döntéshozók, a civilszervezet ezen kívül komoly önkéntes-bázissal is büszkélkedik. 

„Nagy dolgokat tudunk megvalósítani. Ehhez viszont olyasmire van szükségünk, ami ma már inkább egy lehetetlen küldetésnek tűnik: az összefogás” – mondta nyitó beszédében a Hangos Rádió igazgatója.

A magyar online rádiót és az A13 Egyesületet valamilyen szinten támogató személyeket a szervezők oklevelekkel lepték meg, ennek egy részét át is nyújtották azoknak, akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

A következő személyeknek fejezték ki külön köszönetüket:  Bognár Levente, Mészár Sándor, Vészi Éva, Matekovits Lili, Horváth László, Nagy Tibor, Florin Moș, Spier Tünde, Horváth Levente, Schmak András, Faragó Péter, Tóth Csaba. Továbbá: Ferenczi Arnold, Bakos Roland, Vickus Attila, Notáros Lajos, Pálfi Kinga, Takáts Ágnes, Irházi János, Tóbiás Tibor és Baracsi Levente.

„…néha hajlandónak kell lennünk beismerni, hogy vannak esetek amikor nem mi irányítjuk azt, ami velünk vagy körülöttünk történik. Rá kellett jöjjünk, hogy bár lehet, hogy nem tudjuk irányítani az eseményeket és a körülményeket, mindig képesek vagyunk irányítani reakcióinkat. Szilárdan hinnünk kell abban, hogy voltunk, vagyunk és leszünk. Sosem szabad feladni. Rájöttünk, hogy egyedül gyengék vagyunk és tudjuk, hogy valamiért, a lelkünk mélyén, van egy közös gondolat, egy cél ami összeköt minket. Ne azon gondolkodjunk vagy rágódjunk, hogy mi volt, mert a múltat, a tegnapot már nem tudjuk megváltoztatni. Gondoljunk arra, ami ma van és cselekedjünk úgy, hogy előttünk lebegjen a jövő képe, ami egy szép kép kell legyen.

Köszönjük mindenkinek a mindent, beszélhetünk itt aktív részvételről, jó szavakról, önkéntességről, és még sorolhatnám.

Röviden: köszönjük, nélkületek nem működhetnénk! A Földön töltött idő olyan rövid, jó lenne, ha rájönnénk mennyire szerencsések vagyunk, hogy megismertük egymást.” – mondta a Hangos Rádió igazgatója, hangsúlyozva: a frekvencia megszerzése a legfőbb cél.

Az A13 vezetői: Mihălțian István, Bartis András, Pandek Orsolya, Pandek Péter, Szabó Róbert, Lészay Zsolt, Matekovits Alpár, Molnar Mihai (a fotó készítésénél hiányzott Andrejkovits Zoltán és László Ferenc)  

A hivatalos pillanatok után megvágták a Hangos-tortát, a társaság késő hajnalig pörgött DJ Patent zenéjére.