Koronavírus az iskolákban

Koronavírus az iskolákban

A legutóbbi jelentések szerint 27.000 tanulót és 7000-nél több tanügyi alkalmazottat tartanak számon jelenleg az aktív koronavírus-fertőzöttek körében – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter, akit az Agerpres idézett.

Ez a tanulók kevesebb mint 1 százalékát és a tanügyi alkalmazottak kevesebb mint 3 százalékát jelenti – mutatott rá.

Kifejtette, nincs szükség annak a szabálynak a felülvizsgálatára, amely szerint az osztályok akkor térnek át online oktatásra, ha három koronavírusos fertőzést igazolnak a közösségben. A miniszter Franciaország példáját hozta fel, ahol akkor sem térnek át digitális tanrendre, “ha hét, nyolc vagy tíz diák fertőződik meg” ugyanabban az osztályban.

Romániában több tényezővel – például az átoltottság – kapcsolatos megfontolások alapján úgy döntöttek, hogy ez mégis szükséges intézkedés, különösen mivel a járványgóc kialakulásának meghatározása pontosan három eset előfordulására vonatkozik – magyarázta a miniszter.

‘Tehát a román jogszabályok szerint ha három eset van ugyanabban az osztályban, akkor az már járványgócnak minősül, és akkor természetes, hogy fel kell függeszteni a tevékenységet. Ebben állapodtunk meg az egészségügyi minisztériummal, tehát fenntartjuk ezt a szabályt” – szögezte le.

Categories: Aktuális, Slider