A Bukarestnek leszállított aradi villamosok továbbra is a depóban rostokolnak

A Bukarestnek leszállított aradi villamosok továbbra is a depóban rostokolnak

Az Aradi Astra Személyvagongyár Rt. már 12 új Imperio Metropolitan villamost is leszállított Bukarestnek a megrendelt 100-ból, betartva a szerződésben foglaltakat, ám a járművek továbbra is a fővárosi közlekedési vállalat (STB) depójában rostokolnak, mert a főpolgármesteri hivatal átvételi bizottsága még nem írta alá a szükséges okmányokat. Miközben a vasúti hatóság (AFER), az egyetlen, amelyik dönthet a kérdésben, szintén zöld utat adott a villamosoknak.

A clubferoviar.ro híre szerint az ügyben Gabriela Firea korábbi főpolgármester keze van, mert ő annak idején török Durmazlar járműveket akart, de a helyhatósági választásokat követően az Astra nyerte a közbeszerzési pályázatot. A gond, hogy a bizottság tagjainak egy részét annak idején még ő nevezte ki, és a jelek szerint mai napig “lojálisak” egykori főnökükhöz, miközben az aradi villamosok a sárral dobálás ellenére az összes nappali, éjszakai tesztet sikerrel vették.

A portál szerint Valer Blidar, az Astra vezetője-többségi tulajdonosa kijelentette, ha december 1-től sem indulnak el a villamosok, leállítja a gyártást. Úgy tudni, hétfőn, december 5-én rendkívüli gyűlésen tárgyalják az ügyet a főpolgármesteri hivatalban.

Az első aradi villamosok Bukarestben a 41-es vonalán fognak közlekedni.

Fotó: próbajáraton Bukarestben az Imperio Metropolitan (Facebbok)

Categories: Gazdaság, Slider