Mindkét bajnokságban tarolt a Heroes

Mindkét bajnokságban tarolt a Heroes

Két egymást követő bajnoki ezüstérem után idén a Budapest Heroes letaszította a trónról korábbi óbudai riválisát a Well Travel Liga Ultimate Frizbi Nemzeti Bajnokságban. Ráadásul magabiztos fölénnyel, hiszen a Heroes mind a 14 bajnoki meccsét megnyerve lett aranyérmes, vagyis a korábbi címvédő OUT-ot oda-vissza is legyőzte. A bronzérem a tavalyi évhez hasonlóan a győri Up&Fly SE csapatáé lett.

A nagypályás bajnokság mellett a Budapest Heroes fiataljai magabiztosan nyerték az “olimpiai” kispályás verziót is Ultimate frizbiben. A 4 fős csapatok bajnokságát Európában első ízben rendezte meg a magyar szövetség. A Heroes mind a 10 mérkőzését megnyerve lett bajnok a gyorsabb divízióban. Nem meglepő, hogy a BPHSE adta idén az U20-as világbajnok és az U17-es Európa-bajnok korosztályos válogatottakba a legtöbb játékost.

Az Ultimate frizbi sportág népszerűsége folyamatosan nő Magyarországon. A frizbi évek óta szerepel a diákolimpiák palettáján, emiatt nemcsak egyesületi, de iskolai csapatok részéről is folyamatosan nőtt az igény a versenyrendszer kibővítésére. Ennek megfelelően 2023-tól a felnőtt és az utánpótlás bajnokság is két osztályra bővül. A következő szezonban az NB I. mellett az NB II. is megrendezésre kerül maximum 8 csapattal. A testnevelő tanárok munkáját segíti a szövetség azzal, hogy az NB II-ben nem kötelező az egyesületi háttér, iskolai csapatok is nevezhetnek.

Erdősi Zoltán, elnök

Magyar Repülő Korong Szövetség

Categories: Főoldal-5, Sport