Ótelekre érkezik a Karaván komédiája

Ótelekre érkezik a Karaván komédiája

Temes megyében folytatódik az Aradi Kamaraszínház Szórvány Kulturális Karavánja. Hétfőn, február 17-én 18.00 órakor az óteleki kultúrházban gördül fel a függöny. Az Aradi Kamaraszínház művészei élőzenével, tánccal, vígassággal várják a közönséget A Zördög című Móricz-vígjátékokból összeállított előadáson, amelyet követően táncházat tartanak.

Az Aradi Kamaraszínház másfél évvel ezelőtt indította útjára a Szórvány Kulturális Karavánt, hogy a színháztól távolabb élő, a kultúrához és színházi előadásokhoz csak nagyon ritkán hozzáférő emberekhez eljuttassa az anyanyelvi kultúrát. A karaván keretében jött létre A Zördög című előadás, amelyben Éder Enikő, Harsányi Attila, Katkó Ferenc és Tege Antal színművészek lépnek színpadra. A Szabadkai Juhász Zenekar élő zenével, a Békéscsabai Tabán Táncegyüttes pedig tánccal kíséri a művészek játékát. A felnőtteknek szóló produkció egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe.

A Zördög című előadást eddig huszonhat Arad megyei magyar szórványtelepülés bevonásával tizenegy helyszínen mutatták be. Tavaly novemberben a karaván átlépte Arad megye határait és állomásai közé felkerült a Hunyad megyei Déva is. A művésztársulat ezúttal az óteleki közönséget is megörvendezteti a népdalokkal és néptáncokkal fűszerezett vidám, élettel teli műsorral.

Az Aradi Kamaraszínház Szórvány Kulturális Karaván előadássorozatát a magyar kormány támogatja a nemzetpolitikai államtitkárságon, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének partnerségével.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Főoldal-5