A tél küszöbén kerül elárverezésre az aradi hőerőmű

A tél küszöbén kerül elárverezésre az aradi hőerőmű

Miután a közelmúltban az Aradi Bíróság ítéletet hozott a CET Arad Rt. hőerőmű csődjéről, már ki is írták a cég elárverezését. Ezt a clubferoviar.ro szúrta ki annak kapcsán, hogy a felszámolóbiztos az átszervezési programból annak idején teljesen kihagyta a CFR Marfă vasúti teherszállítót, amelynek az aradi CET hatalmas összegekkel tartozik, mert nem fizették ki a szénszállítást. Magyarán, a CFR az egyik legnagyobb hitelezőjea hőerőműnek, pedig a földgázt a CET, például előre kellett kifizesse.

A CET átszervezésével-felszámolásával megbízott temesvári Eurosmart-fiók 2022. november 3-án 14.00 órára írta ki az első árverést, amelyre a cég székhelyén kerül sor. A kikiáltási ár 30,33 millió euró, és nem csupán a szigorúan vett erőmű kerül kalapács alá, hanem más aktívumok is. Amennyiben nem sikerül elsőre értékesíteni, a következő árverési napok: november 17., december 6., december 20.

A kérdés, kell-e egyáltalán komoly befektetőnek a CET, vagy csak folytatódik a politikai szálhuzogatás, érdekek csavargatása a háttérben.

Categories: Gazdaság, Slider