Pécska tovább korszerűsíti a hulladékgazdálkodást

Pécska tovább korszerűsíti a hulladékgazdálkodást

“Tovább folytatjuk Pécskán a környezetbarát hulladékgazdálkodás fejlesztését, szem előtt tartva városunk jövőjét. A közelmúltban két pályázatot is benyújtottunk be a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztériumhoz, és ezekre a helyreállítási programból (PNRR) szeretnénk finanszírozást” – nyilatkozta az Aradi Napnak Antal Péter polgármester.

Az első pályázat az úgynevezett „digitalizált ökológiai szigetek” építésére vonatkozik. Ennek lényege, hogy a rendszer jelzést küld a hulladékgazdálkodási vállalatnak arról, mikor telik meg a konténer. A korszerű és szelektív hulladékgazdálkodási rendszer (biológiailag lebomló, háztartási, üveg, műanyag és fém, papír és karton hulladék) a Juncanu és Iril kerületekben valósulhat meg, hozzájárulva a környezetbarát, tiszta térségek kialakításához.

A második pécskai projekt a textilhulladékok, fahulladékok, építési törmelék, bútorok, használt gumiabroncsok, elektromos és elektronikai berendezések, akkumulátorok, veszélyes hulladékok, állati tetemek gyűjtőközpontjának kialakítására vonatkozik. A város ezt a battonyai úton lévő egykori laktanyánál alakítaná ki, és a lakosság itt adhatná le az összes, említett hulladékot.

“Bízunk benne, hogy kezdeményezéseink támogatást kapnak, és azokat a lehető leggyorsabban meg tudjuk valósítani” – tette még hozzá a polgármester.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider