Több órás vonatkésések: egymásra mutogatnak

Több órás vonatkésések: egymásra mutogatnak

Múlt vasárnaptól vált rendszeressé, hogy az Aradra a Maros-völgyén keresztül érkező, IR, IC vagy nemzetközi vonatok minimum 60-80 perces késéssel futnak be az állomásra, az innen pontosan induló járatok pedig sikeresen begyűjtik a késést.

A CFR első magyarázata szerint áramellátási problémák merültek fel, ezért, bizonyos szakaszon kénytelenek dízelmozdonyt állítani a szerelvény elé, majd miután áthidalták az áramhiányos kilométereket, ismét villanymozdony húzza a vagonokat. Mindez természetesen precíz logisztikát igényelne, de ez egyelőre hiányzik, és rendszeresülnek a napi késések.

A clubferoviar.ro kérte az E-Distribuţie Banat áramszolgáltató álláspontját, és ők gyakorlatilag átdobták az ügyed a vasút udvarába mondván, amíg nem fejeződnek be a felújítási munkálatok Arad és Déva között, az áramhiányra és ennek eredményeként a késésekre számítani kell.

A teljes felújítás, két új alagúttal, új vasúti Maros-hidakkal várhatóan csak 2023-ban fejeződik be, most a munkálatok átlag 75-80%-on állnak.

Fotó: aradi vasútállomás

Categories: Aktuális, Slider