Koronavírus: egyelőre nem akarják elhalasztani a tanévkezdést

Koronavírus: egyelőre nem akarják elhalasztani a tanévkezdést

Bár az elmúlt két hétben megkétszereződött a koronavírusos megbetegedések száma, valószínűleg nem lesz szükség sem a tanévkezdés elhalasztására, sem az online oktatásra való áttérésre az új járványhullám miatt – véli az egészségügyi miniszter, akit az Agerpres idézett.

Alexandru Rafila a Prima TV egyik vasárnapi műsorában rámutatott, két egymást követő héten megduplázódott az új esetek száma, és becsléseik szerint még további négy-öt hétig marad a növekvő tendencia. A legutóbbi heti jelentés alapján átlagban napi 1100 új fertőzést jegyeztek, ezen a héten ez napi 2400-ra nőtt, és a szakemberek szerint napi 10-12 ezres esetszámnál fog tetőzni a hullám. “Szerencsére nincs sok súlyos megbetegedés, az esetek többségében banális nátha formájában jelentkezik a betegség” – tette hozzá.

A tárcavezető elmondta, meglátása szerint nem áll fenn annak a kockázata, hogy az új hullám miatt elhalasszák a tanévkezdést vagy online tanrendre térjenek át a iskolák. Úgy véli, ettől már csak azért sem kell tartani, mert szeptember elejéig “szinte biztosan” lecseng ez a hullám. Hozzátette, természetesen jöhetnek még újabb megbetegedési hullámok, de állandó megfigyelés alatt tartják a helyzetet, és nem az esetszámok, hanem a kórházak telítettségének függvényében hozzák meg a döntést az oktatási folyamat megszervezéséről.

Categories: Aktuális, Slider