Uniós támogatást kap a légitársaság, amelyik felszállna Aradról

Uniós támogatást kap a légitársaság, amelyik felszállna Aradról

Kedden az Európai Bizottság rábólintott arra a romániai kérelemre, miszerint uniós forrásból támogassák azokat a légitársaságokat, amelyek a pandémia okozta kontextus ellenére Aradról akarnak járatokat indítani, írja az Agerpres.

A direkt szubvenció légitársaságonként nem haladhatja meg a 600.000 eurót, és bármelyik égi fuvarozó pályázhat bizonyos feltételek mellett, amelyik vállalja a menetrend szerinti járatokat Aradról. A kérdés, hogy lesz-e olyan légitársaság, amelyiknek a mézesmadzag láttán megéri beleugrani egy ilyen kalandba, függetlenül attól, hogy mekkora a támogatás összege, mert ez ennél összetettebb kérdés. Ugyanis vélhetően megszabják számára a gépek reptetésének periódusát Arad és a kiszemelt desztináció között. És akkor már nem biztos, hogy megéri.

Amint arról korábban beszámoltunk, Aradról utashiány miatt hosszú évek óta nem röppen fel menetrend szerinti belföldi vagy külföldi járat, és csupán a nyári charterek enyhítik a reptér veszteségeit, amelyet a megyei tanács fizet saját költségvetéséből (=közpénzből).

Fotó: az aradi reptér új, üresen kongó terminálja

Categories: Aktuális, Slider