Összeáll a PNL-PSD-RMDSZ koalíció

Összeáll a PNL-PSD-RMDSZ koalíció

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bürója hétfő esti ülésén eldöntötte, hogy a liberálisok kormányalakítási tárgyalásokat kezdenek a Szociáldemokrata Párttal (PSD), írja az Agerpres.

A PNL vezető testületének jelen lévő tagjai közül 40 támogatta és 22 ellenezte, hogy a párt lépjen koalícióra a PSD-vel.

Kelemen Hunor: “hétfőn megyei és területi elnökökkel konzultáltunk, és a Szövetségi Képviselők Tanácsának online ülésén meghoztuk azt a döntést, hogy elkezdjük a tárgyalásokat a PNL-PSD-RMDSZ, valamint a nemzeti kisebbségek frakciójának támogatását élvező nagykoalíció kialakítására. Ennek csak akkor és csak azért van értelme, ha alkotmányos reformokat lehet végrehajtani – a parlamentáris köztársaság bevezetése egy ilyen fontos cél lehet –, a Szövetség ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy az alkotmányos reform megteremtse az igazságszolgáltatás függetlenségének valós feltételeit. “

Más kérdés, hogy a PNL-PSD tandem várhatóan lesöpri az RMDSZ alkotmányos reform-terveit, és a Szövetség “ragaszkodás nélkül” is kormányra lép.

Categories: Aktuális, Slider