A Fran Palermo, a Nyughatatlan és a Teddy Queen közös koncertje Aradon

A Fran Palermo, a Nyughatatlan és a Teddy Queen közös koncertje Aradon

Budapest és Kecskemét után április 16-án Aradra érkezik a Fran Palermo, a Nyughatatlan és a Teddy Queen zenekarok miniturnéja. Az Aradi Kamaraszínház társszervezésével megvalósuló koncert helyszíne az aradi KF romkocsma (Avram Iancu tér 11.), ahol a 19 órai kapunyitást követően a három formáció egymás után lép majd fel egy-egy egyórás koncerttel.

A Fran Palermo-t Henri Gonzo énekes-dalszerző alapította 2011 végén Budapesten. A zenekar zenéjét és stílusát különböző műfajok jellemzik, leginkább az indie, a rock and roll, az afropop, sőt a mediterrán hangulat is. A zenekar különlegessége nemcsak a különböző hangszerek keveréséből adódik, hanem a tagok változatos származásából is, olyan élénk, öröklött kulturális háttérrel rendelkeznek, mint például a kubai, spanyol, görög és magyar. A Fran Palermo évek óta a budapesti klubélet megkerülhetetlen zenekara.

A Nyughatatlan az 50-es évekbeli rock and roll egyik magyarországi népszerűsítője, valamint az amerikai Johnny Cash zenéjének és színpadi örökségének magyar tolmácsa. A zenekar 2010-es megalakulása óta öt lemezt jelentetett meg, illetve egy aranylemezzel büszkélkedhetnek. Saját dalaikban érződik a rock&roll szeretete és a Johnny Cash iránti rajongás. 2020-ban az „év zenekara” díjat hozhatták el Jeffersonból, a Texas Sounds Country Awards fesztiválról. 12 év alatt számos magyarországi és külföldi fesztiválon, összesen nyolc országban koncerteztek.

A gyegyószentmiklósi Teddy Queen töretlenül halad a siker útján. A zenekar rövid pályafutása során már túl van második kislemezének kiadásán, 2021 márciusában pedig bemutatta első nagylemezét „Nekem itt a helyem” címmel. A fiatal trió ezt az anyagot hozza el a nagyközönségnek a miniturné keretén belül, de elhangzanak majd a „Nem szól rám senki” kislemez befutott számai és a népszerű „Viszlát” című daluk is. az indie rock zenét játszó banda megszólalása fiatalosan bolondos, egyedi hangzásvilága a szívhez szól és táncra hív.

A Fran Palermo, a Nyughatatlan és a Teddy Queen miniturnéját a Petőfi Kulturális Ügynökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

Az aradi koncertre jegyek 10 (teljes ár) és 5 (nyugdíjas, egyetemista, diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden és csütörtökön 9-13 és 16-18 óra között, szerdán és pénteken 10-16 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 16-18 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Vezető fotó: Nyughatatlan

Fran Palermo
Teddy Queen
Categories: Életstílus, Slider