Óvodaépület- és konyhafelújítás Pécskán

Óvodaépület- és konyhafelújítás Pécskán

„Mi a falakat adjuk, a többi önökön múlik” – hangzott el kedden Pécskán, ahol hivatalosan felavatták a Magyarország Kormánya támogatásával, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) gondozásában elvégzett felújítási munkálatokat.

Grezsa István miniszteri biztost Antal Péter polgármester és Kocsik Krisztina igazgatónő fogadták a 2-es számú Általános Iskola keretében működő 4-es számú óvodában.

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztost elkísérte Burus-Siklódi Botond, az RMPSZ elnöke és annak Partiumért felelős alelnöke Halász Ferenc, illetve Arad megyei vezetője is, valamint Pellegrini Miklós megyei főtanfelügyelő-helyettes.

A Szentháromság Park sarkán lévő magyar tannyelvű intézmény növendékei versekkel, énekkel és tánccal köszöntötték a vendégeket, Süli Julianna és Kertmegi Tamara Mónika óvónők felkészítésében.

Az ünnepélyes szalagvágás után, Bacsilla Eszter volt igazgatónővel együtt megtekintették a pályázat keretében szintén teljesen megújult konyhát, ahol a gyermekeknek minden nap meleg ételt készítenek.

A hivatalos küldöttség Zimándújfaluról érkezett, ahol az óvodának és iskolának helyet adó épület bővítését avatták fel, a pécskai programot követően pedig Kisperegre is ellátogattak.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider