Aradi Kamaraszínház: De mi lett a nővel?

Aradi Kamaraszínház: De mi lett a nővel?

Március 13-án, vasárnap 19 órakor az Aradi Kamaraszínház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukcióját tekinthetik meg a nézők a Bábszínház termében. A.P.Csehov és Kiss Csaba De mi lett a nővel? című darabját Tapasztó Ernő rendezte.

Kiss Csaba De mi lett a nővel? című darabja A.P. Csehov nyolc novellájának részleteire, motívumaira épül, melyek precíz dramaturgiai érzékkel formálva, izgalmas keretbe helyezve válnak egyetlen szöveggé. A groteszk humorral és számtalan komikus helyzettel átszőtt történet műfaja: férfimese. Három férfi mesél egy nőről. A szerelemről. A titokról. A fiatalságról. Sok nevetéssel, fájdalommal, melankóliával.

A három férfi, Gerner Csaba, Jászberényi Gábor és Gulyás Hermann Sándor Jura, Aljosa és Gyabkin szerepében keresi a Nőt. Aki nincs. Aki mégis jelen van mindhárom férfi gondolataiban, emlékeiben, életében, a ragyogó szépségű Irina Bikulina, akit futólag mind ismertek és mind elszalasztottak. Keressük a nőt, akit egyre izgalmasabbnak látunk úgy, hogy valójában sosem pillanthatjuk meg. Leányszöktetés és romantikus szerelem, feslettség és sírig tartó hűség – megannyi ellentmondásos szín festi e képzelt nőalak portréját, ám a kérdés – hogy mi is lett a nővel? – mindvégig nyitva marad. Az előadás története tehát a Nő története. Azé a Nő-é, aki minden férfi szívében ott bujkál. Meg sem jelenik, és mégis jelen van minden rezdülésben, minden hangban, érzékien, gyönyörűen, megfoghatatlanul, oroszos magyarsággal.

Az előadásra jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden és csütörtökön 9-13 és 16-18 óra között, szerdán és pénteken 10-16 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 16-18 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges. Az előadás az aktuális járványügyi előírások betartásával kerül megrendezésre. Kérjük nézőinket, hogy jegyvásárlás előtt tájékozódjanak a részvételi feltételekről!

Kiss Csaba: De mi lett a nővel?

Aradi Kamaraszínház – Békéscsabai Jókai Színház

Szereplők: Jura – Gerner Csaba

Aljosa – Jászberényi Gábor

Gyabkin – Gulyás Hermann Sándor

Rendező: Tapasztó Ernő

Dramaturg: Tege Antal

Rendezőasszisztens: Katkó Ferenc

Jelmez: Csomós Lajos

Díszlet, tér: Tapasztó Ernő

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider