Már nem is olyan sürgős a munkahelyi Covid-igazolvány bevezetése

Már nem is olyan sürgős a munkahelyi Covid-igazolvány bevezetése

Az egészségügyi miniszter már nem tartja sürgetőnek a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetését. Alexandru Rafila reméli, hogy néhány hét múlva véget ér a koronavírus-járvány ötödik hulláma, idézte a tárcavezetőt az Agerpres.

A Digi24-nek nyilatkozva a miniszter péntek este elmondta, a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvény elfogadása, hatályba lépése és alkalmazása akár hetekig elhúzódhat, ezért nem tartja sürgősnek az intézkedést. Másfelől a reményei szerint a járvány ötödik hulláma már február végén lecseng.

A tárcavezető elmondta, a Covid-igazolványokat már a járvány negyedik hulláma előtt kötelezővé kellett volna tenni a munkahelyeken, az erről szóló politikai döntés azonban nem született meg.
‘A felelősség folyamatos áthárítása volt számomra a legkellemetlenebb, egymásra mutogatás kezdődött a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetésének elmaradása miatt’ – fogalmazott Rafila.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a vakcinák kevésbé hatékonyak a koronavírus omikron-variánsa ellen, de határozottan támogatja az oltást, mert az oltottak körében sokkal kisebb a súlyos megbetegedések és a halálesetek aránya. 

Categories: Aktuális, Slider