Beutazás Angliába: némi enyhítés

Beutazás Angliába: némi enyhítés

Megszűnik péntektől (január 7.) a külföldről Angliába beutazó oltott személyek koronavírus-tesztelési kötelezettsége. Érkezés után továbbra is kell tesztelni, de ehhez nemcsak a PCR-, hanem az antigén gyorstesztet is elfogadják – közölte csütörtökön Románia nagy-britanniai nagykövetsége, amelyet az Agerpres idézett.

A tájékoztatás értelmében az intézkedés pénteken 4 órától lép életbe.

Ugyanakkor az oltottaknak nem kell karanténba vonulniuk az érkezés másnapján elvégzett teszt eredményének kézhezvételéig.

Vasárnap 4 órától a beoltott személyek és az 5 éven felüli gyerekek esetében az érkezés utáni teszteléshez az antigén gyorstesztet is elfogadják. PCR-tesztre csak akkor lesz szükség, ha a gyorsteszt eredménye pozitív.

Az oltatlanok esetében változatlanok maradnak az Egyesült Királyságba történő beutazásra vonatkozó szabályok. Tőlük továbbra is kérik az országba való belépéskor egy legfeljebb 48 órával korábban elvégzett COVID-19-teszt (PCR vagy antigénteszt) negatív eredményét,
illetve igazolniuk kell, hogy beutazás előtt lefoglaltak és kifizettek további két darab PCR-tesztet, amelyeket a beutazást követő tíznapos házi karantén második és nyolcadik napján kell majd elvégezniük. 

Fotó: illusztráció

Categories: Életstílus, Slider