Lezárult a pécskai bivalyfarm-projekt első fejezete

Lezárult a pécskai bivalyfarm-projekt első fejezete

Mert Antal Péter polgármester ma délelőtt, a projektzáró avatón bejelentette, a farm fejlesztése nem áll le, terveik szerint szálláshellyel bővítenének, ahol nem csupán a vendégek tölthetnek el, ha akarnak egy-két napot, hanem gyermektáborokat is szervezhetnének. Pécskai részről tehát Antal Péter és Miodrag Stanoiov alpolgármester, a partner Mórahalom részéről pedig Csonka Csaba projekt-menedzser vágta el a közös projekt most elkészült, utolsó épületén, a nyitott pavilonon az avató szalagot. A nyitott, de rossz idő esetén mindkét oldalon műanyag fóliával lezárható pavilonban tíz bográcsfőző helyet alakítottak ki, padok, asztalok, kis konyha edényekkel, mosdó áll még rendelkezésre. Az avatás napján, a szintén pályázati pénzből kialakított játszótéren tucatnyi gyermek élvezte a vakáció utolsó napjait.
Ezzel aztán a farm most már szabadtéri programok rendezésére is alkalmas.
Csonka Csaba megköszönte az együttműködést, reményét fejezte ki, hogy további közös pályázatokkal fűzik szorosabbra a két város kapcsolatát. Tervek vannak is, Antal Péter nem titkolta, hogy a termálvizes strandot is uniós forrásokból szeretné a város megépíteni.
Az Európai Unió 569,9 ezer euró vissza nem térítendő összeggel támogatta a pécskai bivalyfarm megépítését, a város önrésze 11,96 ezer euró volt.

Fotón: Antal Péter, Csonka Csaba, Miodrag Stanoiov

Categories: Aktuális, Slider