Köztéri adventi koszorú Pécskán

Köztéri adventi koszorú Pécskán

A Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület (PKHE) az idei évben is megkezdi a betlehemi jászol felé vezető adventi útját.

Folytatva a 2017-ben indított, „Tegyük a szeretet szalmaszálát a betlehemi jászolba!” elnevezésű közösségi programot, idén is köztéri adventi koszorút állítanak Pécskán, a városháza előtt, a polgármesteri hivatal és a helyi tanács támogatásával.

“Alkalmazkodva a világjárvány szabályaihoz a PKHE mindent megtesz annak érdekében, hogy értékes tartalommal töltse meg az idei adventet is, és ne hagyjuk a hagyományt elveszni.

A köztéri adventi koszorún az elsőt, a hit gyertyáját Antal Péter, Pécska város polgármestere és családja gyújtja meg vasárnap, november 28-án.

A remény, az öröm és a szeretet gyertyáit a Pécskai Magyar Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület alapitó tagjai fogják meggyújtani.

A karácsony lényege a közösségekben rejlik. Hiszen ennek misztériumát csak akkor tudjuk igazán megérteni, átélni, hogyha adhatunk és kaphatunk, közösségben érezzük át a szeretetet. Ebben az évben (is) minden más, de megragadva ennek a másságnak a szépségeit továbbra is adni szeretnénk azoknak az embereknek, akik nyitottak az örömhír befogadására. Éppen ezért a hagyományokhoz ragaszkodva szeretettel várjuk a kedves kerésztény testvéreinket az adventi vasárnapokon, közvetlenül a szentmise után 11.30 perckor a polgármesteri hivatal előtt.”

Balta-Taics Tünde

Fotó: archív

Categories: Életstílus, Slider