Kelemen Hunor miniszterelnöknek javasolja magát

Kelemen Hunor miniszterelnöknek javasolja magát

Lesz miniszterelnök-jelöltje az RMDSZ-nek az államfővel folytatandó kormányalakítási tárgyalásokon – jelentette be szerdán Kelemen Hunor.

“Egyáltalán nem tartom elvetendő javaslatnak, hogy egy következő koalícióban – legyen az a PNL-USR-RMDSZ vagy a PNL-PSD-RMDSZ – az a legkisebb politikai alakulat adja a miniszterelnököt, amely a stabilitást képviseli” – áll a szövetségi elnök Facebook-bejegyzésében.

E szerint jelen esetben nem lényeges, hogy az RMDSZ-nek mindössze 6-7 százalékra tehető a parlamenti súlya.

“Sokkal fontosabb onnan megközelíteni a kormányalakítás kérdését, hogy melyik az a politikai alakulat, amely a racionalitás és a következetesség hangja volt az elmúlt időszakban, és amelynek a miniszterelnök-jelöltje integratív személyiség” – tette hozzá Kelemen Hunor. 

Amint arról október 10-én beszámoltunk, az RMDSZ elnöke arra az újságírói kérdésre, hogy javasolt-e az államfőnek egy miniszterelnök-jelöltet, a politikus kijelentette: “A kollégáim azt mondták, hogy ha elfogadják a javaslatunkat, akkor magamat javaslom kormányfőnek, de ezt különösebben nem részleteztük”. Akkor az államfő Dacian Cioloșt jelölte.

Categories: Aktuális, Slider