A korlátozások zöme augusztus elseje után is megmarad

A korlátozások zöme augusztus elseje után is megmarad

Elfogadta szerdai ülésén a kormány a járványügyi szabályokon lazító intézkedéseket – jelentette be Florin Cîţu miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a korábban bevezetett korlátozások nagy része érvényben marad, írja az Agerpres. A lazító intézkedések közül kiemelte azt, hogy augusztus elsejétől a 2 ezreléknél alacsonyabb fertőzési rátájú településeken 75 ezer főre emelték a szabadtéri kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvények létszámkorlátját. “Fontos feltétel, hogy ezeken a rendezvényeken csak beoltott, negatív teszteredményt felmutató vagy a fertőzésen átesett személyek vehetnek részt” – jelentette ki Cîţu a kormányülés utáni sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök elmondta, hogy augusztus elsejétől a kültéri és beltéri sportesemények a nézőtéri kapacitás 75 százalékának a kihasználásával is megszervezhetők a 2 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken, ha az egy négyzetméterre jutó nézőszám nem haladja meg az egyet.

A kormányfő beszámolt arról is, hogy a bárok, klubok, diszkók és játéktermek reggel öt órától hajnali 2 óráig a teljes befogadóképességükkel működhetnek a 2 ezrelékesnél kisebb fertőzési rátájú településeken

Categories: Életstílus, Slider