Elballagtak a Pécskai 2-es számú Általános Iskola végzősei

Elballagtak a Pécskai 2-es számú Általános Iskola végzősei

Csütörtökön reggel tartották a Pécskai 2-es számú Általános Iskola nyolcadikosainak évzáró ünnepségét.
Mivel a főépület felújítás alatt áll, a helyszín rendhagyó, de nagyon találó volt: a ballagásra az iskola közelében lévő Szentháromság Parkban került sor, a Nepomuki Szent János szobor lábánál, a díszfák árnyékában.

A 22 végzős a parkon keresztül, énekelve érkezett, Gal Magdolna és Szabó András osztályfőnökök kíséretében.

Őket hetedikes társaik és rokonaik mellett Bacsilla Eszter igazgatónő, Antal Péter polgármester, ft. Czeglédi Ferenc c. esperes plébános, Mircea Popa ortodox pap, a napközi óvoda képviseletében Engi Márta, illetve Bacsilla Sándor volt iskolaigazgató várták.

A program közös imával kezdődött, utána az igazgatónő és a polgármester is gratulált a végzősöknek életüknek eme szép napján, további sok sikert kívánva tanulmányaikban.

Az osztályfőnökök ezután díjazták a legjobb tanulókat. A magyar tannyelvû osztályban az első díjat Salamon Szófia kapta, az évfolyamelső pedig Berce Denisa lett (VIII B.), 10-es átlaggal.

A végzősök nevében az évfolyamelső, illetve Tóth Roland és Hegyes Ákos búcsúztak el az iskolától, tanáraiktól, társaiktól, majd a hetedikesek képviselői is szót kaptak.

A ballagás természetesen csoportkép készítésével és további fotózkodással ért véget, a római katolikus templom melletti parkban.    

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider