Április elsejétől indul az első aradi független magyar rádió

Április elsejétől indul az első aradi független magyar rádió

2021. március 10-től teszt adásként szól, április elsejétől viszont már rendes paraméterek között indul az első aradi független magyar online rádió, a Hangos Rádió (www.hangos.ro).

A 24-ből 24 órán át hallgatható rádió társtulajdonosa és főszerkesztője Molnar Mihai hiánypótló szolgáltatással szeretné összefogni a magyar közösséget. Az első teszt adások március 10-én indultak. A folyamatosan bővülő műsorszerkezet tekintetében a rádió minden idők legnagyobb magyar slágereit játssza, de a legismertebb külföldi és román dalok is helyet kapnak a palettán.

Hétvégenként (szombaton és vasárnap) délelőtt gyermekdalokkal igyekeznek szórakoztatni a kisebb hallgatókat.

A Hangos Rádió a déli harangszót követő ökumenikus üzenettel igyekszik egy kis reményt gyújtani a mindennapokba, vasárnap 12–14 óra között pedig nótacsokrokkal szeretné hangulatosabbá tenni a hallgatók ebédidejét. A csatorna egyik kiemelt műsora a vasárnapi „Szívből, hangosan!” kívánságműsor, melyet 14 és 18 óra között sugároz. A kívánságműsorra hétfőtől szombat déli 12 óráig lehet hangüzeneteket küldeni a 004 0761 008 042-es számra (WhatsApp) vagy Facebook Messenger alkalmazáson keresztül.

Idővel helyet kapnak tematikus műsorok, illetve, az ötletgazda reményei szerint saját stúdióban szerkesztett műsorok is. Mindezt természetesen magyar nyelven.

Miért hallgasd a Hangos Rádiót? Mert a tiéd és a miénk. Rólad és rólunk, neked és nekünk szól hangosan a Hangos Rádió!” – ez lenne a mottója a helyi magyar önálló rádiónak, mellyel nem csak az aradi, hanem a régióban, továbbá a külföldön élő magyar ajkú hallgatókat szeretnék minőségi műsorokkal szórakoztatni.

A rádió az online sugárzáshoz szükséges összes engedélyt megszerezte. Üzemeltetői szeretnék, ha az aradiak magukénak éreznék a Hangos Rádiót, ezért szívesen fogadják a sugárzásra vonatkozó építő jellegű észrevételeket, javaslatokat.

A Hangos Rádió összetart, értékeket ápol és őrzi hagyományainkat. Április 1-jétől, elérhetővé válik a www.hangos.ro weboldalon, illetve hamarosan telefonos applikáción keresztül is. E-mail cím: info@hangos.ro.

(A Hangos Rádió sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider