Kórházi botrány: 16 egészségügyist büntettek

Kórházi botrány: 16 egészségügyist büntettek

A megyei sürgősségi kórház (SCJU) vezetősége határozott 15 egészségügyi dolgozó időszakos bércsökkentéssel való büntetéséről, a 16. személyt, dr. Gheorghe Nini osztályvezetőt pedig leváltották tisztségéből.

Az ügy akkor pattant ki, miután egy beteg elhunyt a mosóczi COVID-19 részlegen, és lánya kipakolt a közösségi oldalakon. Állította, hogy édesanyja nem a megfelelő gyógyszereket kapta, és kórlapját csak halála után töltötték ki a napi adatokkal. A SCJU vezetősége a belső fegyelmi vizsgálat lezártát követően Dr. Gh. Ninit nevezte meg direkt felelősnek, amiért beosztottjai nem követték a szabályzatban előírtakat: késve, vagy napokkal előre, ráadásul hibásan töltötték ki a kórlapokat. Az ebben vétkes ápoló bérét két hónapra 10%-kal csökkentik, további 14 ápoló pedig egy hónapra kap 5%-kal kevesebb fizetést.

A dolog pikantériája, hogy a fegyelmi bizottság a jelentésben önmagát nem tartotta jogosultnak, hogy az esetet a malpraxis oldaláról is megvizsgálja.

Ellensúlyként a kórház most bűnvádi eljárást indít egy másik nő ellen, aki a közösségi oldalán azt állította, kenőpénzt fizetett, hogy a rokona ágyat kapjon az intenzív osztályon (ATI). Vigyázat, a megyei kórház újabban vadássza a róla a közösségi oldalakon megjelenő negatív beszámolókat.

Fotó: a megyei kórház mosóczi TBC-részlege

Categories: Aktuális, Slider