Nemzeti Ünnepünk Aradon

Nemzeti Ünnepünk Aradon

Március 14, vasárnap

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezete, a Kölcsey Egyesület valamint az Arad Megyei Múzeum közös szervezésében megemlékező előadás Gróf Vécsey Károlyról a Kultúrpalota kistermében 17.00 órától, majd ezt követően Gróf Vécsey Károly múzeumbeli epitáfiumának újraszentelése. Az előadásra a helyek száma korlátozott, kérjük részvételi szándékát jelezze az RMDSZ titkárságán a 0257/250-627-es telefonszámon vagy a Kölcsey Egyesületnél a 0723/897-746-os telefonszámon.

Az epitáfiumot valamint a Kossuth Lajos temetésén is viselt díszmagyar gyászöltözetet az érdeklődők megtekinthetik az Arad Megyei Múzeumban a szokásos múzeumi látogatási program alatt.

Március 15, hétfő

15.00 órától az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett versmondó verseny on-line eredményhirdetése az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének Facebook oldalán lesz megtekinthető.

17.00 órától ünnepi ökumenikus istentisztelet az Arad belvárosi református templomban. Az istentisztelet zárásaként ugyancsak a templomban Faragó Péter, az RMDSZ megyei elnökének ünnepi beszéde fog elhangzani, valamint Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének üzenete kerül felolvasásra. Az esemény élőben is követhető lesz az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének Facebook oldalán.

Figyelembe véve a jelenlegi járványügyi helyzetet, nem szervezünk hivatalos koszorúzási ünnepséget. Arra kérünk mindenkit, egyházakat, civil szervezeteket, intézményeket, magánszemélyeket, hogy lélekben ünnepeljünk együtt, s a nap folyamán mindenki emlékezzen meg a hősökről és helyezzen el egy szál virágot a Szabadság-szobornál.

Nagyon reméljük, hogy jövőre újra a megszokott körülmények között emlékezhetünk meg Nemzeti Ünnepünkről!

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider