Botránnyal indul a 20. Arad-Gyula Kézfogások

Botránnyal indul a 20. Arad-Gyula Kézfogások

Egy nappal az Arad-Gyula testvérvárosi szerződés aláírásának  20. évfordulója alkalmából Gyulán szervezendő ünnepség előtt Susánszki Imre, az Arad-Gyula Kézfogások kezdeményezője levelet küldött az Aradi Napnak. A levelet változtatás nélkül közöljük, s ebből kiderül, miért nem lesz a kezdeményező jelen a mai gyulai ünnepségen.

Tisztelt Aradi Nap szerkesztőség!

Mint a  Kézfogások Gyula- Arad Magyar-Román Baráti Találkozó ötletgazdája a következő tájékoztatást adom a Kézfogások rendezvény 20. éves évfordulója kapcsán: A rendezvényre Gyula Város Önkormányzata évek óta nem hív meg, arra való hivatkozással, hogy nem tudják az elérhetőségemet, ami egyszerűén nem igaz! Ugyanis a szintén a nevemhez köthető, és általam szervezett Kötegyán-Nagyzerind Jótékonysági Kerékpártúra kapcsán, amelyen gyulaiak is részt szoktak venni, minden évben elektronikus levelezést szoktam folytatni  Gyula Város Polgármesteri Hivatalának munkatársaival, ami bizonyítható! Az e-mail címem, telefon számom, évek óta megvan Gyula Város Polgármesteri Hivatalának! 2014. november 19.-én telefonon felhívott engem egy hölgy  Gyula Város Polgármesteri Hivatalából, és közölte, hogy meghívnak a Kézfogások 20. éves jubileumi ünnepségére, ami 2014. november 21. lesz Gyulán! Kérdeztem a hölgyet, hogy miért csak a rendezvény előtt kettő nappal szólnak? A hölgy akit nem akarok megbántani, hiszen csak a felettesei utasítása alapján járt el, saját elmondása szerint is, közölte velem, hogy nem volt meg nekik az elérhetőségem! Én közöltem vele, hogy ez bizonyíthatóan nem igaz! Közöltem, hogy érdekes, hogy a rendezvény előtt kettő nappal hirtelen megtalálják az elérhetőségemet. Jeleztem a hölgynek, hogy engem mint a rendezvény ötletgazdáját, illet volna a 20. évfordulós ünnepség előkészítésébe bevonni. A Hivatal munkatársa, azt mondta, hogy Ő nem tehet semmiről, Ő csak a felettesei utasításai  szerint járt el, amit én el is hiszek neki! A gyulai hölgy, közölte, hogy december 12.-én Aradon  folytatódik a program! Itt jegyezném meg, hogy Arad Város vezetésétől évek óta nem kapok szintén meghívót a rendezvényre, pedig Bognár Levente alpolgármester tudja az elérhetőségemet! Jogosan kérdezi bárki, hogy milyen okok vannak a háttérben? Az okok egyértelműek: Az általam elindított Kézfogások egy civil kezdeményezésként indult, amire a hivatalos politika túlságosan rátelepedett, ezt én korábban kifogásoltam. Mivel én nem vagyok politikus, megmaradtam civilnek, ezért nem látnak szívesen. Nincs is ezzel semmi probléma! Én sem akarok olyan helyre menni ahol nem látnak szívesen! Azonban Gyula, és Arad város vezetői legyenek korrektek: Mondják meg becsületesen, hogy nem akarnak meghívni!  Ezzel le is lehetne zárni ezt a dolgot! Azonban ne játsszák már el rendszeresen, hogy, ”  Nem találjuk az elérhetőséget” című műsort! A történek után nem kívánok részt venni sem a gyulai, sem az aradi jubileumi rendezvényen!  Bod Tamás Gyula Város egyik önkormányzati képviselője a facebook-on közzé tett ezzel kapcsolatban egy írást, bemásoltam ide, lentebb olvashatják!

Susánszki Imre,

a Kézfogások Arad-Gyula Magyar-Román Baráti Találkozó elindítója

 

Bod Tamás gyulai önkormányzati képviselő facebook bejegyzését itt olvashatják:

Tapintatlanság: üröm az örömben
– Miért hiányzik az ötletgazda Gyula és Arad 20 éves testvérvárosi ünnepéről? –
Az egykori ötletgazda és kezdeményező, Susánszki Imre hiányozni fog arról a pénteki ( november 21.) ünnepségről, amelyen Gyula és Arad testvérvárosi kapcsolatának 20 éves évfordulóját ünneplik majd.
Miért hiányzik ez a – remélem nem csak az én szememben – remek ember a két évtizedes jubileumról? – merül fel a kérdés. Nos, ahogy azt ő elmondta nekem, majd eljuttatta hozzám az erről szóló levelezést, azért, mert csupán két nappal a rendezvény előtt hívták meg. Ezt azzal indokolták, hogy addig nem találták elérhetőségét. (Mivel korábban rendszeresnek mondható kapcsolatban állt a gyulai városházával, ez – mondjuk finoman – nem igaz.)
A történet a tapintatlanságról szól. Talán az elsők között neki kellett volna szólni. Sőt, illett volna a rendezvény szervezőbizottságába meghívni is Susánszki Imrét, aki szűkebb környezetünkben, a kevesek egyikeként, az egységes európai eszme hiteles képviselője. Ekként ő lehetett volna, sok-sok protokolláris vendég mellett a pénteki ünnepség egyik fontos tartalmi része/személye – aki nélkül a díszes kompánia nem ülhetne ott, ünnepelve a Susánszki által megálmodott Kézfogásokat, melynek révén Gyula és Arad testvérvárosok lettek.
Miközben sokan Európáról beszélnek ez a történet éppen az európaiatlanságról szól.

Mindenestül.

(Fotó a 15. évfordulóról, baloldalt, a szélen Susánszki Imre – Susánszki Imre archívuma)

Categories: Környékünk, Slider