A főpásztor küldte az adventi lángot Pécskára

A főpásztor küldte az adventi lángot Pécskára

Mint arról már beszámoltunk, a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület idén is köztéri adventi koszorút állított Pécskán, a városháza előtt, a polgármesteri hivatal és a helyi tanács támogatásával, folytatva a 2017-ben indított, „Tegyük a szeretet szalmaszálát a betlehemi jászolba!” elnevezésű közösségi programot.

Az egyesület felkért négy „hírnököt”, hogy vasárnaponként gyújtsanak meg egy-egy újabb gyertyát, üzeneteiket pedig kifüggesztették, magyar és román nyelven, a koszorú melletti emelvényre.

Az első gyertyát Antal Péter polgármester gyújtotta meg, a másodikat Tóbiás Csíki Emőke, a Pécskai Reformátos Egyházközösség lelkipásztora, őt a pécskai Rózsafüzér Társulat alelnökei, Betea Erzsébet és Mester Erzsébet követték, a negyediket pedig Msgr. Pál József Csaba temesvári római katolikus megyéspüspök. Mivel személyesen nem tudott jelen lenni Pécskán, a főpásztor Temesváron, a püspökségen fogadta vasárnap reggel a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület képviselőit. Miután meggyújtotta a mécsest, átadta az egyesület legfiatalabb tagjának, Balta Tajcs Hannának, aki hazáig őrizte.

Advent negyedik vasárnapján délben, ft. Czeglédi Ferenc esperes-plébános gyújtotta meg, a püspök megbízásából, a mécsesről, a pécskai köztéri adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Mindenekelőtt sok-sok szeretettel köszöntöm mindannyiukat, a katolikusokat, a reformátusokat, ortodoxokat és minden pécskai polgárt. Annyira jó tudni, hogy törekednek testvériségben, szeretetben élni. Ez minél inkább sikerül, annál közelebb van karácsony, annak legteljesebb értelmében. Azért jött el Jézus, azért született meg Betlehemben, hogy egyesítsen minket a Mennyei Atyával és egyesítsen minket egymás között. A szeretet-egység a maga teljességében csak a Mennyországban fog megvalósulni, de már itt a földön sokan törekszenek Jézussal egyesülve ezért dolgozni. Ne felejtsék, az egység kapuja nagyon-nagyon alacsony, csak az egészen kicsik, az alázatosak férnek át rajta – fogalmazott a pécskaiaknak küldött üzenetében Pál József Csaba megyéspüspök, amely teljes terjedelmében elolvasható a köztéri adventi koszorú mellett.

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider