Egyházi kerékpártúrák Pécskán

Egyházi kerékpártúrák Pécskán

Biciklitúrát szervezett a hétvégén a pécskai római katolikus plébánia fiatalok számára, azzal a céllal, hogy, a mozgás mellett, vallási szempontból is jobban megismerhessék a környéket. Mivel korhatár nem volt, elemi iskolás diákok és szülők együtt tették meg a plébániaépület és a Maros túloldalán lévő Bezdin kolostor közötti, körülbelül hat kilométeres távot.

Sok pécskai által kedvelt túraútvonalon: a szentpéteri úton, majd az erdőn keresztül, a védőgáton lehet eljutni a közel 500 éves szerzetesi épülethez.

Odaérve ft. Czeglédi Ferenc esperes-plébános bemutatta a szerb (Juliánus) naptár szerint épp aznap Nagyboldogasszonyt, a templom búcsúját ünneplő, kolostor történetét. Felidézte 19 évvel ezelőtti első látogatását is, amikor az itt élő utolsó szerzetesnő, az időközben elhunyt Anghelina nővér mutatta be neki az egykor teli rendházat. 

A pécskai csoport körbejárta a kolostor udvarát és a templomot megtekintette. A tervek szerint jövő pénteken (szeptember 11-én) este újabb kirándulást szervez a pécskai plébánia, ezúttal a szomszédos Németszentpéter majd 250 éves templomához.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider