Csókán főzött a tornyai ProPirKult Egyesület

Csókán főzött a tornyai ProPirKult Egyesület

A hagyományosan, minden esztendőben a Vajdaságban megrendezendő Csókai Birkapörkölt-főző és Báránysütő versenyre (a báránysütés idén először került be a programba) természetesen most is meghívták a tornyai ProPirKult Egyesületet. Tóth Piroska elnök az Aradi Napnak elmondta, hattagú csapattal vettek részt a rendezvényen, amelyen nem kevesebb, mint 80 csapat állt fel a kondérok mögé. Romániából Arad, Temes megyei csapatok, valamint Szentegyháza tisztelte meg a rendezvényt.
A ProPirKult most sem tért haza üres kézzel, két díjjal is elismerték a hagyományőrzés terén végzett önzetlen munkájukat: különdíjat kaptak a tornyai szilvapálinkáért és 3. díjat a főzőhely díszítése kategóriában.
Tóth Piroska hangsúlyozta, Csókán nem a főzés a legfontosabb, hanem az ismerkedés, a tapasztalatcsere, egymás megismerése, a helyi hagyományok terjesztése. „Egy nagyon régi juhászbotot kaptunk ajándékba” – mondta Tóth Piroska, hozzátéve, ez is jelzi a résztvevők, csapatok nyitottságát, egymás iránti figyelmét.
Pécska Város Polgármesteri Hivatalát Marinela Petran képviselte, akinek segítségével ezúttal is megkínálták a rendezőket, barátokat a hagyományos pécskai kenyérrel.

(Fotók: ProPirKult Egyesület)

 

 

269

 

270

Categories: Életstílus, Slider