Koronavírus-felmérés: inkább hisznek a szomszédnak, mint a kormánynak

Koronavírus-felmérés: inkább hisznek a szomszédnak, mint a kormánynak

A Provident Financial Románia megrendelésére a Novel Research felmérést készített a lakosság körében a koronavírusról, az ezzel kapcsolatos információszerzésről stb.

Arra a kérdésre, hogy szerintük a COVID-19 vírus egy kitalálmány-e, a városi lakosság 7%-a, a vidéki lakosságnak 16%-a válaszolt igennel.

Melyik információforrásokban bízik, volt egy másik kérdés. A válaszadók 56,5%-a a családot, barátot, ismerősöket jelölte meg, 37,9% a kollégákkal való beszélgetést, 36,2% a kormányközleményeket.

Az összes válaszadó abban egyetértett, hogy a koronavírus kihatott mindennapi életükre. Közel 60% szerint a nyaralási, utazási terveiket borította fel, több mint 55% a társadalmi viszonyokat jelölte meg.

A válaszadók fele érzi úgy, hogy a jövőben nem lesz különösebb változás eddigi életükben, egyharmad reméli, hogy fél év múlva jobb lesz az életük, a fennmaradó hányad szerint romlani fognak életkörülményeik.

A július 15-22. között végzett felmérésben – amelynek eredményeit az economica.net hozta most nyilvánosságra – 1003 reprezentatív személy vett részt, őket esetlegesen választották ki a 18 év fölötti lakosság köréből. A tévedési arány plusz-mínusz 3%.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider