Kézdivásárhelyi vendégjáték az Aradi Kamaraszínház műsorán

Kézdivásárhelyi vendégjáték az Aradi Kamaraszínház műsorán

Július 17-én, 20.00 órakor folytatódik az Aradi Kamaraszínház nyári évada a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum Művészet című előadásával, az Arad Megyei Kulturális Központ nyári színházában (Barițiu utca 16.).

Yasmina Reza kortárs drámája művészeti kérdéskörök margóján bontja ki a barátság természetét, s jól szemlélteti, hogy az emberi kapcsolatokat szinte sosem nyilvánvalóan fontos, hanem látszólag mellékes dolgok határozzák meg – a képvászon csak ürügy, a nézeteltérések gyűjtőlencséje. Az utóbbi évek nagy nemzetközi színházi sikereket elért drámáját a közönség az Udvartér Teátrum (2019-ig Kézdivásárhelyi Városi Színház) társulatának előadásában és Barabás Árpád rendezésében tekintheti meg. A szereposztásban Kolcsár Józsefet, Kiss Lászlót és az aradi közönség számára jól ismert Lung László Zsoltot láthatják.

Mi a barátság? Mitől barát a barát? Mikor barát, vagy mikor nem barát a barát? Mi az, ami nem fér bele a barátságba? Rengeteg olyan kérdést vet fel a darab, amit a mindennapi életben az ember a barátjával nem tesz meg. Yasmina Reza ebben a darabban elképesztően mélyrehatóan és lényegre tapintva járja körbe az emberi kapcsolatok egyik legkényesebb kérdését. Számunkra nagyon izgalmas volt tanulmányozni a próbák alatt a barátságot, mint lételemet. Jó így a színházban ezeket a kérdéseket kinagyítani, kiélezni, hisz a néző ha kimegy, ugyanezeket a kérdéseket teszi majd fel önmagának is”, nyilatkozta a darab kapcsán Lung László Zsolt.

Jegyek 15 (teljes árú), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók online, a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0744/475147-es számon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen. Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10.00 – 16.00, szombaton 10.00 – 12.00 óra között. Rossz idő esetén az előadást másnap, július 18-án, 20.00 órától tekinthetik meg az érdeklődők a nyári színházban.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider