Válságban a megyei kórház: elfogyott a védőfelszerelés, “menekülnek” az orvosok

Válságban a megyei kórház: elfogyott a védőfelszerelés, “menekülnek” az orvosok

A jelek szerint a fenntartó Arad Megyei Tanács vezetősége, beleértve a “stratégiai osztályt” is képtelen megoldani a megyei kórházban kialakult válsághelyzetet. Carmen Lucuţa igazgató ma délben a digi24 hírtelevíziónak beismerte, hogy az egészségügyi intézmény 83 alkalmazottja jelenleg betegszabadságon van – közülük 35 orvos –, magyarán orvos, ápoló “menekül” a vészhelyzet elől. A bejelentett nyugdíjazásokkal, családi okokból való felmondással együtt az igazgatónő szerint 97 orvos, ápoló, kórházi dolgozó dobta be a törölközőt.

Még ennél is súlyosabb, hogy a sürgősségi osztályon (ATI) egyetlen orvos sincs! Az itt dolgozó hat orvos mindegyike egészségügyi okok miatt van távol, Lucuţa szerint őket a tüdőosztályról helyettesítik.

“Ma (szerdán, április 1-jén – szerk.megj) még rendelkezünk védőfelszereléssel, de holnaptól már nincs. Azt mondták kapunk, nem tudom” – mondta az igazgatónő a hírtelevíziónak.

A kórház alkalmazottai közül 24-nek pozitív a koronavírus tesztje.

Az Arad Megyei Kórházban 1.330 ágy áll rendelkezésre, ezek közül most 347 foglalt, miután a katonai rendelet alapján akit lehetett, hazaküldtek.

Categories: Aktuális, Slider