Eladná részvényeit az aradi Continental szálló egyik tulajdonosa

Eladná részvényeit az aradi Continental szálló egyik tulajdonosa

A rendkívül diszkrét spanyol GED Befektetési Alap értékesítené a romániai Continental szállodaláncban – ennek része az aradi Continental Forum, az egykori Astoria is – őrzött 30 százalékos részvénycsomagját, tudta meg a zf.ro. A spanyolok 1997-2006 között 20 százalékot birtokoltak a láncból, majd ezt eladták, 2012-ben azonban visszatértek, és 29,9%-ot vettek meg a PPF Befektetési Alaptól. Radu Enache, a Continental szállodalánc többségi tulajdonosa ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a spanyolok befektetése “megérett”.
A román Continental-lánc az aradival együtt 13 szállodát birtokol (ebből 12 nyitva) ezekben több mint 1850 szoba várja a vendégeket. Hogy a GED mennyit szeretne kapni a szeletéért, az egyelőre üzleti titok.
Tény viszont, hogy Continental név alatt jelenleg nyolc hotel működik Romániában, négyet pedig az Accor-ral, Ibis márkanév alatt közösen üzemeltetnek. Radu Enache bejelentette, nem hosszabbítják meg az együttműködést az Accor-ral, és ez a négy szálloda is Continental lesz.

Fotó: az aradi Continental Forum

Categories: Gazdaság, Slider