Ismét megfúrták az aradi Astra-CRRC vonatbeszerzési megatendert

Ismét megfúrták az aradi Astra-CRRC vonatbeszerzési megatendert

A konkurens Alstom Ferroviaria SPA ezúttal a bírósághoz fordult, hogy megfúrja az aradi Astra Személyvagongyár és a kínai CRRC alkotta konzorcium által megnyert közbeszerzési pályázatot 40 villamos motorvonat (80-ra bővíthető) megvásárlására. A tendert a CFR írta ki, és a pályázatokat elbíráló Román Vasúti Hatóság (AFR) az Astra és a kínai CRRC Qingdao Sifang ajánlatát találta a legjobbnak. A konkurens Alstom fellebbezett, ám miután az aradiak benyújtották az ARF által kért plusz dokumentumokat, a hatóság nem változtatott álláspontján. A konkurencia fő ellenvetése – műszaki paraméterek mellett –, hogy az Astra-CRRC képtelen a szerződés aláírását követő 18 hónap alatt leszállítani az első szerelvényt. Az Alstom illegalitással, téves, felületes elemzéssel vádolja az ARF-t, de azt sem hiszik el, hogy az Astra-CRRC szerelvényei, a CRH6F-A-modell ilyen keveset fogyasztanak.
A regionális vonalakon üzembe állítandó 40 villamos motorvonat megvásárlására uniós forrásból a CFR 1,7 milliárd lejt (+ÁFA) költene, a 80 szerelvényre pedig 4,55 milliárdot, ami óriási torta a cégeknek. Az Astra-CRRC 1,48 milliárdos ajánlattal – ebben 15 év karbantartás – nyerte a 40 szerelvény leszállítását, vagyis alaposan alákínált a konkurenciának, mert az Alstom egy lejt sem engedett az 1,7 milliárdos alapösszegből. A vonatokat Aradon szerelték volna össze.
Az ügy végkimenetele egyelőre beláthatatlan, tény viszont, hogy a pályázat megnyerése óriási kiugrást jelentene az Astrának. Egyébként csak azért vették be partnernek a kínai giga-céget, mert a feltételként szabott éves forgalomtól az aradiak fényévre álltak. A CRRC-nek pedig ez remek ugródeszka lenne további EU-s beszerzésekhez, miután Kínában már megvetették lábukat.

Fotó: az Aradon összeszerelendő CRH6F-A-modell

Categories: Gazdaság, Slider