Hétfőtől általános sztrájkba lépnek a pedagógusok

Hétfőtől általános sztrájkba lépnek a pedagógusok

Hétfőtől, május 22-étől általános sztrájkba lépnek az oktatási szakszervezeti szövetségek tagjai – jelentette be a Nicolae Ciucă kormányfővel folytatott szerdai tárgyalásai után Simion Hăncescu.

A Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) elnöke elmondta, a szakszervezeti vezetők csak “vékony ígéreteket” kaptak a miniszterelnöktől. Ezek szerint az új kormány programjában konkrétumok is szerepelnek majd a tanárok bértáblájával kapcsolatban, és az oktatást prioritásnak tekinti majd az új kabinet, írja az Agerpres.

“Az emberek mást várnak, és egyértelmű, hogy hétfőtől általános sztrájk lesz. Ez az emberek akarata. A mi megbízatásunk az volt, hogy valami konkrétumot csikarjunk ki” – jelentette ki Hăncescu.

Beszámolója szerint a kormányfővel folytatott tárgyalásokon a szakszervezeti vezetők többek között azt kérték, hogy a tanárok bére az inflációnak megfelelően emelkedjen. “Ezt meg lehetne oldani” – jegyezte meg. Szerinte van még lehetőség a szakszervezetek követeléseinek teljesítésére, mert elképzelhető, hogy lesz még egy tárgyalási forduló hétfőn a miniszterelnökkel. “De addig is az üzenetünk világos: május 22-én 8 órától általános sztrájkba lépünk” – mondta a FSLI elnöke.

Categories: Aktuális, Slider