Aradi RMDSZ: jelöltek kerestetnek

Aradi RMDSZ: jelöltek kerestetnek

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezete döntő jelentőséget tulajdonít a 2020-as helyhatósági választások előkészítésének, a demokrácia és a helyi autonómia megvalósításának és a magyar érdekképviselet hatékonyságának növelése érdekében.
Feladata az erdélyi magyar közösség képviseletének megerősítése az önkormányzatokban. Ennek érdekében kiemelten fontos a helyi közösségek széleskörű bevonása a jelöltállítási folyamatba.
A jelöltek kiválasztásában és rangsorolásában, a választások előkészítésében a Szövetség a következő alapelveket tartja irányadónak: közösségi támogatottság, a vállalt kötelezettségek teljesítése, szakmai felkészültség, esélyegyenlőség, fiatalítás, szervezeti elkötelezettség és szerepvállalás, politikai érdekegyeztetés és érdekérvényesítés. A 2020-as helyhatósági választások jelöltállítási szakaszában a Szövetség biztosítja a 35 évnél fiatalabbak és a nők szerepvállalását az önkormányzatokban.
A jelöltállítás módozata, ütemterve, valamint a rangsoroláson résztvevő jelöltek jelölési feltételei a www.rmdszarad.ro weboldalon olvashatók.
További információk, tájékoztatás valamint a jelentkezéshez szükséges dokumentumok (mellékletek, stb.) igényelhetőek minden helyi és kerületi szervezetünk vezetőjénél, valamint az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének titkárságán (Arad, Püspökség (Episcopiei) u. 32. szám, 0257/250-627), elektronikus formában pedig az rmdszarad@rmdsz.ro, perotamas@rmdsz.ro e-mail címek egyikén.

(Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye)

Categories: Aktuális, Slider