Lefedettségi lyukak miatt büntették az Orange, Vodafone, Telekom és RCS&RDS szolgáltatókat

Lefedettségi lyukak miatt büntették az Orange, Vodafone, Telekom és RCS&RDS szolgáltatókat

Összesen 1,61 millió lejes bírságot rótt ki az Országos Távközlési Hatóság (ANCOM) a Vodafone, a Telekom, az Orange és az RCS&RDS mobilszolgáltatókra, mert nem gondoskodtak a licencszerződésben vállalt azon kötelezettségükről, hogy hangszolgáltatással lefedik az ország lakott területének legalább 98 százalékát – tájékoztat az ANCOM keddi közleménye, amelyet az Agerpres idézett. A dokumentum szerint a hatóság mintegy 13.400 helységben, azaz minden, legalább tíz lakossal rendelkező településen, illetve a közutak 246.000 kilométeres hosszán végzett méréseket, és arra a következtetésre jutottak, hogy egyetlen mobilszolgáltató sem éri el a 98 százalékos lefedettséget a hangszolgáltatás terén.
A mérési eredményeket közzétették a www.aisemnal.ro honlapon, mondta el Cristin Popa, az ANCOM ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: az akciót a jövőben is megismétlik, és a szolgáltatók mindaddig bírságra számíthatnak, ameddig nem teljesítik maradéktalanul a szerződésben vállalt kötelezettségeiket.
A 2019 májusa és szeptembere közötti időszakban elvégzett mérések szerint az Orange a teljes népesség 97,81%-át, a Vodafone a 97,76%-át, a Telekom a 96,53%-át, az RCS&RDS pedig a 95,42%-át érte el hangszolgáltatással.
Ennek megfelelően az 1,61 millió lejes teljes bírságból az RCS&RDS 800 ezer, a Telekom 700 ezer, a Vodafone 60 ezer, az Orange pedig 50 ezer lejjel részesült.

Fotó: illusztráció

Categories: Gazdaság, Slider