Pécskai és Aradi “Kaledárium”

Pécskai és Aradi “Kaledárium”

“December a kalendáriumok hónapja. Szabó Istvánnal augusztusban bemutattuk szülőfalunk, Nagyvarjas 2020. évi kalendáriumát. Bő száz évvel korábban, amikor a könyvnyomtatás nem volt annyira egyszerű és gyors, mint 2019-ben, az volt a szokás, hogy egy könyv belsejét a várt igénynél jóval nagyobb mennyiségben nyomtatták ki, majd ahogy fogyott, az igények szerint újabb borítókkal látták el a készletet, így ugyanaz a nyomat több kiadást ért meg. Hasonló elgondolásból indultam ki, amikor úgy döntöttem, hogy az augusztusi kalendáriumunkat kicsit átszabva, újabb borítókkal ruházzuk föl, és a címmel összhangban lévő fejezetekkel egészítjük ki. Így született meg a Pécskai Kalendárium 2020, és az Aradi Kalendárium 2020, amelyeket szerdán és csütörtökön mutatunk be.
A Pécskai Kalendárium 2020-at szerdán, december 18-án délután 17.00 órakor mutatjuk be a Pécskai 2-es számú Általános Iskolában, míg az Aradi Kalendárium 2020-at csütörtökön, december 19-én 17.00 órakor a Csiky Gergely Főgimnáziumban” – írja Nagy István az Aradi Napnak eljuttatott felvezetőjében, reklámozásában.
Csak remélni tudjuk, hogy a két kötet bemutatójáig a borítókon “Kaledárium” helyett “Kalendárium” lesz, talán “pixszel” még becsempészhető egy N-betű. És a 2020 után sem kell pont.

Categories: Életstílus, Főoldal-5