Plusz 21 millió lej az UTA-stadionnak: a VIP-székek is vacakok

Plusz 21 millió lej az UTA-stadionnak: a VIP-székek is vacakok

Pénteken a városi tanács csak azért ül össze, hogy megszavazzon 21.050.971 lej (kb. 4,4 millió euró) közpénzt az UTA-stadion befejezésére. Hihetetlen, mennyi életbevágó hiányosságot fedeztek fel az öltzőktől kezdve a sportszállón, közlekedési útvonalakon át a tűzvédelmi előírásokig, vagy a kispadok helyéig, de az is kiderült, hogy a VIP-szektorban a székek nem UEFA-konformok, mert pont annyi centiméter jut egy kivételezettre, mint a pórnép székei esetében. De a tévéközvetítés kameráinak helye sem UEFA-konform.
Ezért aztán most módosítják a 2009-ben készült megvalósítási tervet. Megjegyzendő, hogy az eredeti tervben a tribünök fölé speciális fóliával burkolt tetőt kellett volna építeni, de végül, magyarul fogalmazva pléhtető készült.
A fő probléma azonban, hogy a városi-megyei házibarát Tehnodomus által megkezdett építkezés leállt, miután a céggel kötött szerződés furcsa módon lezárult, és most nincs ki befejezze a létesítményt a 2020. áprilisára ígért avatóig. Első körben, október 16-ig egyetlen cég sem jelentkezett, a polgármesteri hivatal most kénytelen újabb közbeszerzési pályázatot kiírni.
A régi stadiont öt év három hónapja bontották le. Az új 11 700 férőhelyes lesz.

Categories: Slider, Sport