Az együttműködés parkja Pécskán és Gyulán

Az együttműködés parkja Pécskán és Gyulán

25 tölgyfát, 25 platánt, 25 gesztenyefát és 25 hársfát ültettek el a Pécskai Bivalyfarmon annak alkalmából, hogy pont ennyi sikeres határon átnyúló pályázat került megvalósításra az elmúlt évek során az Interreg V-A Románia-Magyarország programon keresztül. Az idei rendezvény a “Zöld kezdeményezés” nevet viselte és egy nap különbséggel szervezték meg Pécskán és a Gyulán.
A pécskai programon részt vett, többek között Roxana Racoviţă, az Interreg V-A Románia-Magyarország Program menedzsmentjének vezetője a középítési, fejlesztési és közigazgatási minisztériumban, Monica Teretean, a közös programigazgatóság titkárságának vezetője, Livia Banu a határon átnyúló együttműködési nagyváradi regionális irodájának (BRECO) ügyvezető igazgatója, Marius Lazurcă, Románia budapesti nagykövete, Iustin Cionca megye elnök Bogdan Ban kürtösi, Ioan Dimitrie Jura székudvari polgármesterek, projekt-lebonyolító szakemberek, s nem utolsó sorban a házigazda, Antal Péter pécskai polgármester.

“Az uniós források nagyon fontosak számunkra: az elmúlt 13 évben 13 pályázatot tettünk le, ebből 11 nyertes volt, és a helyszín, ahol most állunk is határon átnyúló uniós pályázat keretében valósult meg” – mondta Antal Péter.
A magyar külügyminisztériumot Stefanik András képviselte, aki dícsérte a faültetési kezdeményezést, és elmondta, minden olyan projektet támogatnak, amelyek a környezetvédelmet, a fenntarthatóságot célozzák meg.
A program végén a vendégek meglátogatták a bivalyfarmot, és további részleteket tudtak meg a Mórahalommal közösen, uniós forrásból lebonyolított beruházásról.

Sinka Pál

Categories: Környékünk, Slider