Kivágta a biztosítékot Blidarnál, hogy a török cég nyerte a bukaresti villamosbeszerzést

Kivágta a biztosítékot Blidarnál, hogy a török cég nyerte a bukaresti villamosbeszerzést

“Először fordul elő a gyakorlatunkban, hogy egy konkurens cég teljes egészében titkosítja pályázatát. Mi is titkosítunk, de csupán a dokumentáció egy részét, amellyel a szellemi tőkénket védjük” – nyilatkozta Valer Blidar, az aradi Astra Személyvagongyár tulajdonosa-vezetője a Libertatea napilapnak, miután kiderült, hogy a Bukaresti Főpolgármesteri Hivatal bizottsága a török Durmazlar pályázatát nyilvánította győztesnek, ők szállíthatják a 100 járművet.
Blidar szerint a törökök a kiírásban foglalt feltételek egy részét be sem tartották, hisz abban 36 méter hosszú villamos szerepel, a Durmazlar pedig nem gyárt ilyet, de az ajtók szélessége sem felel meg a kívánalmaknak.
A pályázati lebonyolítás becsületességét már több szakember megkérdőjelezte, sőt, a bukaresti prefektus bizottságot küld a dokumentumok ellenőrzésére. Blidar bejelentette, az idő szűkössége ellenére mindent megtesznek, hogy megfellebbezzék a pályázat eredményét.
Egyébként az aradi cégnek a már megnyert kolozsvári tenderrel is meggyűlt a baja, késve szállítják le az első két villamost, mert állításuk szerint a Siemens nem küldte le időben Aradra a megrendelt részegységeket.

Fotó: Valer Blidar egy Imperio villamoson

Categories: Gazdaság, Slider