Felmérő: siralmas eredmény Kisperegen, Pécskán, Nagyzerénden

Felmérő: siralmas eredmény Kisperegen, Pécskán, Nagyzerénden

Ma nyilvánosságra hozták a nyolcadikosok felmérő vizsgájának eredményeit. Megnéztük, hogy idén miként szerepeltek az Arad megyei magyar diákok: Kisperegen mind a három diák megbukott, Pécskán és Nagyzerénden a vizsgaátlag nem érte el az ötöst.

Csiky Gergely Főgimnázium Arad: 28 vizsgázóból négyen buktak (nem érték el az ötös átlagot), a legjobb Mészár Anna Orsolya 9,50-nel. A 28 diák vizsgaátlaga 7,01.
Mészár Anna Orsolya egyébként legjobban szereplő magyar diák a megyében, a 136. helyre került eredményével.

Aurel Vlaicu Gimnázium: a 17 magyar vizsgázóból mind átment, átlagjuk 6,75. A legjobb Csonka Nikolett (9,03).

Zimándújfalusi Móra Ferenc Általános Iskola: az 5 magyar vizsgázóból négyen átmentek, az átlag 5,87. A legjobban vizsgázó Antal Benjamin (8,25).

Ágyai Olosz Lajos Általános Iskola: a vizsgára beirattkozott 12 diák közül ketten nem jelentek meg, öten megbuktak. Az átlag: 5,22. A legjobb eredményt Vlasan R. Cosmin érte el (8,00).

Kisiratosi Páter Godó Általános Iskola: mind a 11-en sikeresen vizsgáztak, az átlag 6,82. A legjobb: Almaşi Dora 8,13-as eredménnyel.

Simonyifalvi Simonyi Imre Általános Iskola: mind az öt magyar nyolcadikos sikeresen vizsgázott, átlaguk 6,54. A legjobb Köteles T. Petra (7,53).

Nagyzeréndi Tabajdi Károly Általános Iskola: nyolcan iratkoztak vizsgára, ketten hiányoztak, hárman átmentek. Átlaguk: 4,71. A legjobb Papp Zsuzsika (7,01).

Nagyiratosi Általános Iskola: a hat magyar vizsgázóból négyen átmentek, az átlag 5,39. A legjobb Iuhasz Alexandra (6,85).

Majláthfalvi Általános Iskola: az öt diákból három sikeresen vizsgázott, az átlag 5,06. A legjobb Bartucz Norbert-Csaba (6,35).

Pécskai 2-es sz. Általános Iskola: a nyolc magyar vizsgázóból háromnak sikerült, az átlag 4,69. A legjobb Nagy Zs. Márk (5,61).

Kisperegi Általános Iskola: mindhárman megbuktak, az átlaguk 3,30.

Erdőhegyi Általános Iskola (Kisjenő): a 12 magyar diákból egy hiányzott, öten megbuktak. Az átlag 5,62. A legjobb Demeter Réka (8,20).

(irházi)

Fotó: a nagyiratosi iskola

Categories: Aktuális, Slider