Balla Géza: igazi kadarka-évjárat az idei

Balla Géza: igazi kadarka-évjárat az idei

“Minden évben kivárjuk a novembert, hogy értékeljük az évjáratot. Ilyenkor már megvolt az almasavbontás, ahol kellett, lehet látni a borok jövőjét és persze már kész borokat is. A legfontosabb, hogy igazi kadarka-évjárat lett az idei, a meleg nyárutó közepén egy esős, hideg időszakot jósoltak, amikor kockázatosnak tűnt kint hagyni a kadarkát, de bevállaltuk és megérte” – sommázott Balla Géza arad-hegyaljai borász pincészetének Facebook-oldalán.
“Érett tanninok és aromák mellett a hosszú, száraz ősz az aszúsodásig kitartott, tehát lesz Kadarisszima. Mennyiségben az idei szüret alul maradt a tavalyihoz képest, de minőségben minden fajtánál szebb alapanyagot sikerült szüretelnünk. Az idei termés első borai, a rozé és a fiatal fehér boraink pár héten belül máris kóstolhatók” – tette hozzá.
De azt is elmondta, hogy megérkeztek a pincészethez az új tölgyfa hordók, az idei vörös borok hordós érlelése hamarosan kezdődik, ezeknek egy része a lenti fotón látható új hordókban. Két év múlva kóstolható az eredmény, ígéri.

Fotók: Balla Géza Pincészet

Categories: Gazdaság, Slider