Kétnapos főpásztori látogatás Pécskán

Kétnapos főpásztori látogatás Pécskán

Hétfőn délután Msgr. Pál József Csaba megyés püspök kétnapos látogatásra érkezett az egyházmegye harmadik legnagyobb egyházközségébe, Pécskára.
A plébánia előtt ft. Czeglédi Ferenc esperes-plébános fogadta ft. Király Árpád marosi főesperes, Antal Péter polgármester, Miodrag Stanoiov alpolgármester, a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Líceum pécskai származású igazgatója, ft. Kocsik Zoltán, a tornyai származású ft. Czank Gábor gyomaendrődi, ft. Salman Demeter nagylaki és ft. Szilvágyi Zsolt temesvár-józsefvárosi plébános, az Egyháztanács tagjai és a Búzavirág Néptánccsoport táncosai társaságában.
A Szentháromság tiszteletére felszentelt templom megtelt diákokkal és hívőkkel, a nevükben Mester Erika, az Egyháztanács alelnöke üdvözölte a vendéget.
A szentmisét celebráló Msgr. Pál József Csaba prédikációjában a keresztényi tanúságtétel különböző típusairól beszélt. A szentmise végén a főpásztor Szent Gellért medált adott át Tajcsné Tankó Ilonának, aki hat évtizedig szolgálta a pécskai egyházközséget mint sekrestyés, megköszönve áldozatos munkáját.
A kijáratnál a Búzavirág tagjai erre az alkalomra megjelentett leporellót osztottak a híveknek, amelyen a pécskai templom története, az oltárok és a vitrálék fotói láthatóak, Nagy István szerkesztésében.
A szentmisét követően Msgr. Pál József Csaba püspök a diákokkal találkozott a templomban, később pedig az Egyháztanács tagjaival a plébánián.
Kedden a szomszédos Németszentpéteren celebrál szentmisét (az itteni plébániát a pécskai esperes látja el), délután pedig a pécskai keresztény szervezetek képviselőivel beszélget.
Pécskán 2003-ban volt utoljára főpásztori látogatás, akkor Msgr. Ross Márton kereste fel a közel 3500 tagot számláló egyházközséget.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider