Aradi diákok a Békés megyei úszóbajnokságon

Aradi diákok a Békés megyei úszóbajnokságon

A gyulai Magvető Református Általános Iskola és Óvoda rendezésében tartották meg negyedik alkalommal a Békés Megyei Általános Iskolák Úszóbajnokságát.
2011 óta hagyományos olyan versenyzési lehetőség biztosítása, melyen belül a versenysportban készülőkön kívül az iskolák szabadidős programjaiban szereplő tanulók is versenyzési lehetőséget kapnak. Az egyéni versenyezéshez a csapatversenyek hagyományának újjáélesztése is társul. Az évfolyamos versenyekkel szemben a korosztályok közötti kohézió kialakítása és megerősítése, az egyes korosztályok együttes szerepeltetése. Lehetőség teremtés Békés megye egyházi és Gyula város iskoláinak egymáshoz fűződő kapcsolatainak kialakítását.
Arad megyéből is részt vett nyolc amatőr úszó, öten az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumot (Lovas Éva, Naschauer Kinga, Naschauer Karina, Bálint Anna és Bálint Botond), hárman a Pécskai 2-es sz. Általános Iskolát (Pölönyi Viktória, Mihale Leonard és Bede Alexander) képviselték.
Sikeres versenyzésükért oklevelet kaptak.
A csapatot Lipták Márton úszószakos testnevelőtanár vezette, aki ezúton szeretné külön megköszönni a gyulai Triton Úszó Sportegyesületnek a kedvességét, hogy lehetővé tették a verseny utáni fürdőzést a Várfürdői Aqua Palotában!

Categories: Slider, Sport