Szent Mihály ünnepe Kisjenőben

Szent Mihály ünnepe Kisjenőben

A kisjenői római katolikus közösség szeptember 29-én vasárnap, ünnepelte az 1777-ben Szent Mihály tiszteletére felszentelt templom búcsúját. Az ünnepi szentmise fő celebránsa a település szülötte, Bakos Gábor atya volt, aki jelenleg Érmihályfalván teljesít szolgálatot. Szentbeszédében az atya a három főangyal, köztük Mihály arkangyal bibliai utalásairól elmélkedett, kiemelve fontos szerepét a gonosz elleni küzdelemben, nagyságát és végtelen hűségét Isten iránt. Rámutatott, hogy mennyire fontosak az őrangyalok a mindennapjainkban, segítségükkel ujjászülethetünk és megerősödhetünk Isten iránti hitünkben.
A szentmise zárásaként, a hagyományokhoz híven, ft. Kapor János, dr. Boros Béla érsek úr egykori káplántársa Temesvár-Józsefvárosban, ft. Szabó Péter kisjenői plébános, Faragó Péter parlamenti képviselő, megyei RMDSZ-elnök és Bíró Zoltán helyi RMDSZ-elnök megkoszorúzták a település híres szülöttjének állított bronz emléktáblát.
Köszöntőjében, ft. Szabó Péter plébános, hálás köszönetét fejezte ki mindazoknak akik eljöttek és megtöltötték a templomot, kiemelve a református és görögkatolikus paptestvéreket és híveket, továbbá köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az ünnep szervezéséhez és lebonyolításához. Az ünnepség szeretetvendégséggel, beszélgetéssel zárult a plébánia udvarán.

Molnár Ferenc

Categories: Aktuális, Slider