Arad Napja Pécsett: táncra perdítették a közönséget

Arad Napja Pécsett: táncra perdítették a közönséget

Fergeteges koncerttel zárult csütörtökön az Arad Napja Pécsett rendezvénysorozat, amikor a Q-Band sikeresen felállította a székekről, padokról a közönséget, majd remek muzsikájukkal táncra is perdítették őket. Nem véletlen, hogy alig akarták elengedni őket a színpadról.
A záróakkord előtt azonban további színvonalas programmal kedveskedtek az aradiak a pécsieknek. A megnyitóra a Művészetek és Irodalom Háza Martyn Ferenc galériájában került sor, ahol Páva Zsolt pécsi polgármester és Ionel Bulbuc aradi alpolgármester beszélt a két testvérváros kapcsolatainak fontosságáról. Páva Zsolt reményét fejezte ki, hogy az új városvezetések ellenére a jó kapcsolatok az elkövetkező esztendőkben is megmaradnak, fejlődnek, kiemelve, hogy Araddal az egyik legaktívabb testvérvárosi viszonyt ápolják.
“Színészként már többször is jártam Pécsett, szeretem a várost, és most izgatott vagyok, mert először képviselem Aradot alpolgármesterként” – mondta Ionel Bulbuc, majd megköszönte mindenkinek, aki 16 éve építik a testvérvárosi kapcsolatokat.
Az érdeklődők a galériában megtekinthették Simó Margit “Száz ének, száz rajz” című kiállítását.
Ezt követően, szintén a Művészetek és Irodalom Házában került bemutatásra a Kötőszavak 4, Arad és testvérvárosainak kétnyelvű irodalmi antológiája. Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője moderálta beszélgetésen Irházi János, a kötet szerkesztője és Ioan Matiuț költő fejtett ki néhány gondolatot Arad kulturális életéről, irodalmáról, a kötetről, de felolvasásra került néhány vers is az antológiából.
A programok sora az Aradi Kamaraszínház előadásával folytatódott, majd zárult a Q-Band koncertjével.
A vendégek külön köszönetet mondanak Pavlovics Attilának, a PKK Apáczai Művelődési Ház aligazgatójának, a programsorozat megszervezéséért, a kiemelkedő vendéglátásért.

Irházi János, Ioan Matiuț, Ágoston Zoltán

Categories: Aktuális, Slider