Folytatódik az Aradi Kamaraszínház – Szórvány Kulturális Karaván

Folytatódik az Aradi Kamaraszínház – Szórvány Kulturális Karaván

Az Aradi Csiky Gergely Főgimnázium lesz az Aradi Kamaraszínház – Szórvány Kulturális Karaván következő állomása. A kisiskolások szeptember 23-án délelőtt 11 órától nézhetik meg a Mátyás király előtt tisztelgő A kolozsvári bíró című gyerekelőadást és vehetnek részt a szintén nekik szóló drámapedagógiai foglalkozáson, amelyet Tege Antal, a Békéscsabai Jókai Színház színész-rendezője tart. Ezt követően, szintén szeptember 23-án, a karaván tovább folytatja útját az Arad megyei Nagyiratosra, ahol a magyar szórvány közösség számára a népzene és néptáncművészet ágaiból összefonódó kulturális napon, 16 órától A kolozsvári bíró című gyerekelőadással és interaktív gyerekfoglalkozással, illetve 19 órától a karaván során nagy közönségsikernek örvendő Móricz Zsigmond: A Zördög című előadással várják a nézőket a kultúrotthonban. Az esti előadást követően a szabadkai Juhász Zenekar és a békéscsabai Tabán Táncegyüttes tagjainak részvételével táncházba invitálják a jelenlévőket.

Az erdélyi, magyarországi és vajdasági színművészek, néptáncosok és zenészek sikeres együttműködésének gyümölcseként létrejött Aradi Kamaraszínház – Szórvány Kulturális Karaván megvalósulását és szórványtelepülésekre történő eljuttatását a Magyar Kormány támogatja a Nemzetpolitikai Miniszterelnökségen és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül. A Szórvány Kulturális Karavánt 26 magyarlakta település bevonásával tizenegy Arad megyei helyszínre (Pécska, Kisiratos, Majláthfalva, Fazekasvarsánd, Simonyifalva, Nagyzerénd, Ágya, Nagyiratos, Zimándújfalu, Arad) juttatja el az Aradi Kamaraszínház.

A továbbiakban, október 7-én Ágyán és Simonyifalván, október 13-án Zimándújfalun, október 14-én, pedig, utolsó állomásként, Majláthfalván lép fel az Aradi Kamaraszínház – Szórvány Kulturális Karaván.

(Az Aradi Kamaraszínház sajtóközleménye)

Categories: Életstílus, Slider